Зеленски като ужилен: Не сме дали 40 000 жертви на фронта! „Лъжа е!“ Но не казва къде са му войниците

Президентът на Украйна в просрочие Владимир Зеленски отрече съобщенията в американските медии, че загиналите му войници са 80 000. Той даже нарече новините по темата, че били „лъжа“. Изказването си той направил пред журналисти, пише „Интерфакс-Украйна“.

Редно е да отбележим, че става дума за жертвите, които Украйна е дала от началото на войната, а не от времето на военното ѝ нахлуване в руската Курска област и в зоната на СВО.

„80 хиляди? Това е лъжа. Реалната цифра е много по-ниска от публикуваната“, е заявил украинецът който беше до 20 май легитимен президент на Украйна за данни публикувани в Wall Street Journal.

Всъщност, ако г-н Зеленски подскача за на практика силно занижена цифра от Wall Street Journal. Как ли би реагирал на предположенията на независими експерти и аналитици, които твърдят, че не става дума за някакви си 80 000, а за много над половин милион?

Само в Курска област от началото на операцията се говори, че Украйна е дала над 15 000 жертви, която се провежда в рамките на по-малко от 2 месеца.

Зеленски се зарекъл, че реалните загуби на Украйна във войната са много по-ниски от данните, за които са го питали украинските журналисти.

На 17 септември WSJ съобщи, че при пълномащабното руско нахлуване са загинали или са били ранени около един милион души от двете страни. Естествено руските загуби, според американското издание са в пъти повече от тези на украинците. Съотношението е 80 000 към 200 000 в полза на Киев.

Украински пенсионер изпратен на фронта

Вероятно никой от украинските медии не е набрал смелост да попита, ако американското издание преувеличава и загубите на Украйна не са били толкова големи в жива сила, защо изпитва недостиг на фронта? Защо ѝ се налага да дислоцира от Донбаско направление към Курск войници, като по този начин оголва позициите си и руснаците напредват с удвоено темпо. Защо се налага да ловят по улиците на градове, села и паланки, а също и по полетата мъже, които са в силно напреднала възраст? Защо нивите ги жънат днес основно жени, а също жени в момента са на голяма част от работните позиции изискващи физическа издръжливост, характерна за мъжете? И куп други въпроси, на които мъжът, който беше легитимен президент на Украйна до 20 май е редно да отговори!

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!