Зеленски: „Каня Тръмп“. Трябвали му 24 минути да му обясни за войната

В ексклузивно интервю за предаването „Среща с пресата“ по NBC news, излъчено в неделя, украинският президент Володомир Зеленски покани Доналд Тръмп да посети Украйна, след като бившият президент на САЩ обеща, че може да сложи край на войната между Русия и Украйна за 24 часа, ако бъде преизбран през 2024 г.

Зеленски се усъмни в твърдението му: „Бившият президент Тръмп каза, че [за] около 24 часа, че може да се справи и да приключи войната. За мен какво мога да кажа? И той е много добре дошъл. Президентът Байдън беше тук и той – мисля, че разбра някои подробности, които можеш да разбереш само като си тук„, каза Зеленски пред Кристен Уелкър от NBC News. „Така че каня и президента Тръмп.“

Ако той може да дойде тук, ще ми трябват 24 минути – да, 24 минути. Не повече. Да. Не повече – 24 минути, за да обясня [на] президента Тръмп, че той не може да управлява тази война“ в този срок, каза Зеленски. „Той не може да донесе мир заради [руския президент Владимир] Путин„.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски

Освен това украинският президент Володимир Зеленски заяви, че военните му обмислят различни стратегии за постигане на успех на бойното поле.

Военните разработват различни планове, различни операции, за да се придвижват по-бързо и да нанасят неочаквани удари„, казва Зеленски.

По време на интервюто украинският президент също така отхвърли възможността за провеждане на преговори с Русия и коментира съобщенията, че военните операции на ВСУ са стигнали до задънена улица. Според украинския президент случаят не е такъв.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!