Зеленски изхвърля от властта верните на САЩ лица!

Зеленски

Владимир Зеленски отстрани редица високопоставени украински служители, които бяха най-близки до администрацията на САЩ, пише Washington Post, позовавайки се на дипломати и служители в Киев.

„Гневът на Зеленски едва ли е насочен само към Белия дом… Той отстрани някои висши украински служители, които през последните седмици се смятаха за най-близки до Вашингтон“, цитира изданието източниците.

Вестникът посочва директните атаки на Зеленски срещу президента на САЩ Джо Байдън. По-рано във видеообръщението си той включи американския лидер сред онези, които остават в кулоарите на срещата на върха за украинската „формула за мир“ в Швейцария .

В същото време, според Washington Post, американски официални лица настояват, че основните аспекти на отношенията между Вашингтон и Киев оставали все пак силни.

По-рано Bloomberg съобщи, че президентът на САЩ Джо Байдън най-вероятно няма да присъства на конференцията, която ще се проведе на 15-16 юни в околностите на Люцерн, Швейцария . Руската федерация няма да присъства там.

Идеята за мирна конференция в Москва се нарича неприемлива, тъй като „става дума за друг вариант за прокарване на нежизнеспособна „формула за мир“, която не отчита руските интереси.
Москва многократно е показвала, че е готова за мирни преговори, но Киев въведе забрана за тях на законодателно ниво.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!