Зеленски иска главата на премиера на Украйна

Зеленски

Украинският президент Владимир Зеленски иска да уволни премиера Денис Шмигал, пише изданието „Украинская правда“. Според него украинският лидер е „уморен“ от сегашния ръководител на правителството.

Както казаха събеседниците на изданието, Зеленски открито демонстрира отношението си към Шмигал на срещи. По-специално, той отказва да го слуша.

Отбелязва се, че Шмигал може да бъде заменен от първия вицепремиер Юлия Свириденко или от председателя на борда на НАК „Нафтогаз на Украйна“ Алексей Чернишев, който преди това е бил министър на развитието на общностите и териториите.

През юни Зеленски уволни командващия обединените сили на украинските въоръжени сили Юрий Содол. На негово място е назначен бригаден генерал Андрей Гнатов. Политикът уточни, че решението е взето след среща с военнослужещи, на която е присъствал и главнокомандващият Въоръжените сили на Украйна Александър Сирски.

Преди това стана известно, че украинският военнослужещ Сергей Руд е загубил поста си на началник на Управлението за държавна сигурност на Украйна. Причините за това решение не бяха оповестени.

В същото време Владимир Зеленски освободи полковник Сергей Лупанчук от длъжността командир на Силите за специални операции на Въоръжените сили на Украйна и назначи на негово място полковник Александър Трепак.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

 

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!