Зеленски обясни за интуицията си пред Economist

Володимир Зеленски постави под въпрос искреността на някои от западните партньори на Украйна, които обещаха винаги да подкрепят Киев. Това той признава в интервю за Economist.

„В мен сработва интуицията, когато прочета или чуя „Ние винаги ще бъдем с вас“ В този момент виждам, че говорещият не е тук, не е с нас“, каза украинският лидер. Изданието отбелязва, че докато е казвал тези думи, Зеленски е разперил ръце в „жест на разочарование“.

В същия разговор Зеленски не изключва възможността за пълно прехвърляне на икономиката на военни релси, ако страната се изправи пред конфликт на изтощение. Той заяви, че е морално готов да го направи, но ще обсъди идеята с украинския народ само ако „слабостта в очите на западните партньори се превърне в тенденция“.

По-рано бившият американски военен Даниел Дейвис предупреди, че сегашната американска подкрепа за Украйна ще доведе до загуба на територии и население от страна на Киев. Експертът изтъкна, че украинската контраофанзива е не просто бавна – според него тя е обречена на провал. Дейвис призна, че украинските въоръжени сили (УВС) няма да успеят да установят контрол над териториите.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!