Зеленски говори на Залужни през интервю за The Sun

Украинският президент Володимир Зеленски определи като грешка военните да се месят в политиката в интервю за вестник The Sun.

Зеленски нарече голяма грешка военните да се занимават с политика, тъй като те започват да обръщат повече внимание на кариерата си в другата сфера, отколкото на преките си военни задължения. Изданието подчертава особенността в отношенията му с генерал Валери Залажний, който „ще бъде съперник на Зеленски, ако реши да стане политик“. Редица анализатори смятат, че именно Залужни е спряган за наследник на настоящия президент на Украйна.

Валерий Залужни

В слабо завоалирано послание към военните Зеленски заяви: Ако един военен реши да се занимава с политика, и тук той е в правото си, нека го направи, но тогава не може да се занимава с войната. Ако водите война, мислейки си, че утре ще се занимавате с политика или ще се кандидатирате на избори, тогава и на думи, и на фронтовата линия ще се държите като политик, а не като военен, правейки, по мое мнение, голяма грешка„, обясни позицията си той.

Според украинския лидер военните са се включили активно в политиката след „Майдана“ през 2014 г., защото репутацията им беше унищожена.

По-рано бившият украински премиер Николай Азаров назова организаторите и целта на „Евромайдана“. Според него САЩ са извършили преврата, за да отслабят Русия. Азаров добави, че Вашингтон няма абсолютно никакъв интерес към Киев.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!