Зеленски пред CBS: Ще бъда честен с вас за контраофанзивата

Президентът на Украйна Володимир Зеленски призна, че въоръжените сили на страната са в трудна ситуация, а темпът на контраофанзивата, обявен от Киев, е незначителен.

„Това е трудна ситуация. Ще бъда напълно честен с вас. [Контраофанзивата] не е много бърза“, каза той в интервю за CBS. По думите му конфронтацията на фронтовата линия се е превърнала в артилерийски дуел. От всяка страна, според Зеленски, ежедневно се изстрелват по 40 хиляди снаряда.

Както се съобщава в Министерството на отбраната на Руската федерация, украинската армия прави неуспешни настъпателни опити от 4 юни.

На 12 септември руският президент Владимир Путин заяви, че въоръжените сили на Украйна (AFU) през това време са загубили 71,5 хиляди войници, 543 танка и почти 18 хиляди бронирани машини от различни класове.

В същото време бившият съветник на бившия президент на Украйна Леонид Кучма Олег Соскин обърна внимание на факта, че Зеленски постоянно лъже за успехите на въоръжените сили на Украйна.

Според него подобни лъжи се разпространяват активно в страната, по-специално по телевизията, въпреки че няма резултати от контраофанзивата. Бившият заместник-секретар на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Серхий Кривонос също упрекна Зеленски, че е създал фалшив оптимизъм около действията на въоръжените сили.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!