Няма такава логика! Зеленски: Ако не воюваме, Украйна ще остане недоразвита. Няма да имаме…

от Лазар Лазаров
Зеленски

Президентът на Украйна Владимир Зеленски заяви, че ако конфликтът с Русия бъде замразен, страната няма да може да се развива, тъй като никой няма да инвестира в нея. Той този коментар в интервю за германския вестник Bild, предаде Lenta.

„Навсякъде, където конфликтите са били замразени, те (конфликтите – бел. ред.) са завършвали с бавно разширяване на окупацията. Това може да стане с помощта на оръжия или по политически път“, смята украинският лидер.

„Това е най-важното – една държава не може да се развива. Ако нямаш „гореща“ война, имаш поне „тлееща“ война. Тогава никой няма да инвестира в страната“, подчерта той.

В същото време той отбеляза, че след като конфликтът бъде замразен, обществото ще бъде щастливо, но Русия ще използва паузата, за да увеличи производството и резервите на военна техника, боеприпаси и дронове.

Lenta припомня, че по-рано Зеленски заяви, че руските атаки срещу украинската енергийна система оказват голямо влияние върху хода на конфликта. Според него те причиняват голямо страдание.

Критично припомня, че по-рано бившият офицер от военното разузнаване на САЩ Скот Ритър заяви, че след като украинската противовъздушна отбрана престана да прикрива войските, Русия започна да контролира изцяло небето и да унищожава войниците на ВСУ, когато те се появят. „Всичко свърши за Украйна“, заключи той.

Уважаеми читатели на КритичноБГ, призоваваме Ви да помогнете с дарение за сайта, за да можем да продължим неговата кауза

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!