Зеленска отказа да уважи Байдън заради Навалная или…

Олена Зеленска

Съпругата на украинския президент Володимир Зеленски, Олена, е отказала покана да присъства на речта на президента на САЩ Джо Байдън пред Сената и Камарата на представителите на Конгреса на ежегодното му обръщение „За състоянието на страната“ на 7 март.

Това съобщава The Washington Post. Според него е било планирано съпругата на украинския президент да седне до вдовицата на Алексей Навални – Юлия.

Елена Зеленская <…> отказа поканата от Белия дом да присъства на обръщението в четвъртък <…>. Потенциалното присъствие на Навалная предизвика дискомфорт сред украинците„, се казва в материала.

В публикацията се уточнява, че подобно решение на Зеленская е свързано със съществуващите изявления на Алексей Навални за Крим.

Служител на Белия дом обаче заяви, че решението на първата дама на Украйна вероятно се дължи на „несъответствия с графика“, а плановете относно настаняването на гостите са били обявени едва наскоро.

По-рано обаче Зеленска заяви в интервю за Би Би Си, че украинците са в смъртна опасност, ако Западът не продължи да им оказва финансова подкрепа. Първата дама на Украйна заяви това ден след като републикански сенатори блокираха проект за помощ за Киев на стойност над 60 млрд. долара.

В този смисъл не е ясно, дали заради вдовицата на Навални или заради това, че САЩ не изпращат още нови пари за Украйна Олена Зеленска няма да присъства на речта на Байдън, но жестът ѝ е красноречив.

Източник: News.ru

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

 

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!