Запушени тоалетни, мизерия, липса на хора- армията на Германия…

Олаф Шолц

Германските въоръжени сили са изправени пред сериозен проблем, тъй като средната възраст на военнослужещите се увеличава, а в армията не постъпват новобранци, предаде ДПА, като се позова на доклад, представен днес в парламента.

Въпреки че през 2022 г. канцлера Олаф Шолц обяви нови големи инвестиции в областта на отбраната, в армията все още има недостиг на оборудване, както и проблеми по отношение на инфраструктурата, каза Ефа Хьогъл, председателка на комисията по военни въпроси към Бундестага.

„Армията продължава да застарява, а броят на военните – да намалява“, написа тя в годишния си доклад за 2023 г., който бе публикуван днес.

Няколко звена в германската армия имат голям брой „отворени позиции“, сочи докладът.

Хьогъл отбеляза още, че недостигът на оборудване засяга всичко – от тежка техника до резервни части, както и че недостигът става все по-сериозен, откакто Германия снабдява Украйна с оръжия от запасите си.

Шолц обяви създаването на специален фонд на стойност 100 милиарда евро, за да оборудва армията на Германия. Той направи изявлението си в реч точно след началото на руската инвазия в Украйна през февруари 2022 г. и нарече нахлуването „повратна точка“ (на немски: Zeitenwende).

В доклада се посочва, че действителната промяна настъпва бавно. Хьогъл пише, че през последната година „в много области е дадено начало на важен курс“, но армията на Германия все още не е достигнала целта си.

Някои съоръжения са в окаяно състояние, заяви Хьогъл. Тя описа като „срамни“ условията в някои военни бази и поделения.

Получавам писма от родители, чиито деца са започнали службата си наскоро – в бараки с полуразрушени стаи, мухлясали душове и запушени тоалетни„, каза тя.

Работата на Хьогъл е да помогне на парламента с контрола на армията, както и да служи като защитник на правата и интересите на военнослужещите.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!