След Фицо заплашиха Вучич: Ти си следващият!

от Лазар Лазаров

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи на Сърбия Ивица Дачич съобщи, че мъж от Сомбор е арестуван за заплаха за сигурността на президента на Сърбия Александър Вучич. Това предаде сръбският ежедневник Danas.

„Поради заплаха за сигурността на президента на републиката Д.М. от Сомбор е арестуван и му е наложена полицейска мярка за задържане за 48 часа“, се казва в съобщението.

Заплахата е била отправена в социалните мрежи.

В сряда следобед президентът Вучич обяви в социалната мрежа X, че е шокиран от опита за убийство на словашкия премиер Роберт Фицо и че се „моли за здравето на големия приятел на Сърбия Роберт Фицо“, а скоро след това под поста му се появиха заплашителни съобщения, че той ще бъде следващата мишена.

Опитът за убийството на Робърт Фицо беше извършен на 15 май след заседание на кабинета. Премиерът излезе пред публиката, която го поздрави, след което се чуха няколко изстрела. В момента политикът е в болница и е в тежко състояние с опасност за живота, съобщиха от партията му.

Словашките издания уточняват, че в резултат на нараняванията си Фицо е получил коремен кръвоизлив. В сряда вечерта лекарите завършиха операция за спасяване на живота на министър-председателя на Словакия, която продължи почти четири часа. Политикът беше поставен в изкуствена кома. По-късно вицепремиерът и министър на околната среда на Словакия Томаш Тараба информира, че заплахата за живота на Фицо е намаляла и политикът е претърпял успешна операция.

Източник: Фокус

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!