Изгоря резиденцията на Путин в Алтай

от Лазар Лазаров

Почти напълно изгоря една от сградите в резиденцията на руския президент Владимир Путин в район Онгудай в Алтайския край. Това пише „Сирена“, предаде The Moscow Times.

Блогърът Амир Айташев и активистът Аруна Арна споделиха кадри от опожареното съоръжение. Снимката показва идентични елементи от външната украса на сградата, освен това цветът на фасадата, покрива на съседната сграда и релефът съвпадат. Редакторите на Сирена провериха снимките и не откриха следи от обработка. Според Айташев снимката е направена на 30 май.

„Пожар във „вилата на Путин“ в района на Онгудай в Република Алтай. Гори една от сградите на резиденцията, в която руският президент Владимир Путин прие италианския премиер Берлускони през 2015 г.“, написа Айташев в канала си в Telegram.

Пресслужбата на регионалното Главно управление на Министерството на извънредните ситуации отказа да отговори на въпроса на изданието за пожарите в района на Онгудай през последните 24 часа. Информация за тайната постройка се появи през 2010 г. –  за този проект бяха изразходени до три милиарда рубли.

Според изданието на територията на резиденцията има ферма с оградени горски площи и ферма за отглеждане на елени.

„Новая газета“ пише, че регионалните власти разпространяват информация, че резиденцията на Путин е голям хотелски и туристически комплекс от комплекса „Алтайско Подворие“, който принадлежи на „Газпром“.

От самата компания съобщиха на изданието, че съоръжението е предназначено за корпоративни събития, приемане на чуждестранни гости и провеждане на срещи с бизнес партньори.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!