Захарова се подигра с предложението на Литва да се забрани износа на пирони за Русия

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова осмя предложението на Литва за налагане на санкции върху износа на пирони, копчета и други метални изделия в Русия в свой коментар в социалната мрежа Телеграм.

„Страшно е да си представим истерията, в която ще изпаднат китайските производители на пирони и копчета, ако научат за плановете на Литва да „унищожи руския промишлен капацитет“, каза тя.

Захарова заяви, че подобна ситуация вече е имало, когато САЩ са забранили доставките на асансьори за Русия. По това време тя разговаря с китайски бизнесмени, които се забавляваха от новината.

„Къде ще сложи Литва всичко това, ако вземе такова решение? Не знам, може да подреди върху магистралата си копчета, пирони, спици и игли надпис „напук на Русия“, добави дипломатът.

Както КритичноБГ вече съобщи, Литва планира да забрани износа на пирони, копчета, шевни и плетачни игли за Русия като част от 12-ия пакет от санкции на Европейския съюз. Освен това Вилнюс е написал десетки страници с препоръки за „унищожаване на руския промишлен капацитет“.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!