Захарова обясни, защо Зеленски лъже за броя на жертвите на Украйна

Какъв бил финансовият му мотив?

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова обвини украинския президент Володимир Зеленски в лъжа по отношение на военните загуби на бойното поле.

Всеки украинец разбира, че президентът на страната Владимир Зеленски лъже за загубите на украинските въоръжени сили от 31 хиляди души„, каза говорителят на руското външно министерство Мария Захарова пред РИА Новости.

Според нея в този случай загубите на Украйна се подценяват многократно, за да останат много „мъртви души“ в редиците на украинските въоръжени сили и да ги финансират като живи. Гражданите на Украйна, според Захарова, за Зеленски не са станали хора, а единици, благодарение на които „все още може да получи западни пари“.

Украински войник

Украински войник

Президентът на Украйна по време на пресконференция на 25 февруари разкри данни за загубите на украинската армия по време на въоръжения конфликт с руските въоръжени сили. Според Зеленски, Украйна е загубила 31 хиляди войници при отблъскване на руски атаки. В същото време Зеленски не назова броя на ранените и изчезналите, пише News.ru.

Володимир Зеленски оспори и информацията за загубите на Русия – поне 180 000 руснаци са били загинали на фронта, а още около 500 000 са били ранени.

Володимир Зеленски заяви, че съотношението на жертвите между двете страни е 1 към 5.

КритичноБГ припомня още, че в края на миналата седмица, украинският лидер Владимир Зеленски заяви, че Украйна подготвя ново контранастъпление в интервю за Fox News

„За да продължим нашата история в Черно море, ще го направим. Накратко: югът е много важен. <…> защитавайте изтока“, казва Зеленски, цитиран от Известия.

Според него новата операция на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) ще бъде изненада за Русия, пише Газета.Ru.

Ръководителят на катедрата по политически науки и социология в Руския икономически университет. Г.В. Плеханов, военният експерт Андрей Кошкин заяви в разговор с Известия, че с оглед на недостига на снаряди за въоръжените сили на Украйна могат да се прогнозират много необещаващи събития (за Киев).

Руският президент Владимир Путин посочи на 16 януари, че лятната контраофанзива на украинските въоръжени сили завърши с абсолютен провал; инициативата в зоната за специална операция е изцяло на руските военни . Според него, ако това продължи, ще се постави въпросът за държавността на Украйна.

Володимир Зеленски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!