Захарова замеси Макрон в терористичния акт до Москва

Мария Захарова

Френският президент Еманюел Макрон заявява намерението си да засили антитерористичното сътрудничество с Руската федерация, но продължава да предоставя на режима в Киев средства за извършване на нови терористични атаки. Това заяви официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова в интервю за телевизионния канал „Царьград“.

„Ако човек казва, че е необходимо да се борим с тероризма и че е готов да засили усилията в това направление, как е възможно този или следващия ден <…> да обяви предоставянето на още повече на киевския режим, не само хуманитарна помощ, а военна, тоест да предоставим на онези, които вече са извършили терористични атаки, техническата възможност да ги извършват по-нататък“, каза дипломатът, който публикува запис на интервюто в своя канал в Telegram .

Захарова отбеляза, че Макрон променя мнението си „на всеки половин ден“, така че „никой от най-близкото му обкръжение да не разбере какво казва и защо“.

Що се отнася до призива за взаимодействие по този път, кой всъщност го блокира? Не бяхме ние – продължи тя. – Това беше русофобското крило на НАТО. Дори няма да казвам страните от НАТО, те самите страдат от това. Дипломатът обясни, че подобни настроения в НАТО се подхранват от Вашингтон и Лондон, чиито власти имат възможност да влияят върху вземането на решения в ЕС.

Преди това Макрон предложи на Русия да засили сътрудничеството в борбата с тероризма след нападението срещу Crocus City Hall. На 27 март официален представител на руското външно министерство заяви на брифинг, че руското дипломатическо ведомство не е получило конкретни предложения за антитерористично сътрудничество от Франция.

Източник: ТАСС

Уважаеми читатели на КритичноБГ, призоваваме Ви да помогнете с дарение за сайта, за да можем да продължим неговата кауза.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!