Захарова: За Запада Украйна е просто „част от менюто“

от Лазар Лазаров

Западът никога не се е съобразявал с народа на Украйна и го е разглеждал само като субект, а не като действащо лице. В този смисъл страната вече не е поканена на масата, а е една от точките в менюто. Това заяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова на 26 юни пред Известия.

„Разбирате, същността на западния – имам предвид от гледна точка на либералната демокрация – манталитет е, че те не смятат никого за равен, те са изключително егоистични и крайно расистки към всеки, който не е включен в клуба на тази „бяла власт“, отбеляза дипломатът.

Захарова добави, че Западът не се интересува от размера на нечии пари или от нечии титли и регалии – нищо от това не дава на никого автоматично право, от гледна точка на западния манталитет, „да се смята за част от това стадо бели лебеди“.

„Никога няма да разберете, въпреки че всички на Запад ще се усмихнат, ще кажат, че сте най-добри приятели и че всичко ще бъде наред. Както каза [държавният секретар на САЩ Антъни] Блинкен, независимо дали сте на масата или в менюто, ще разберете по-късно, когато стане твърде късно. Всъщност същото се случи и с киевския режим, и за съжаление с Украйна – те бяха поканени на масата, но попаднаха в менюто“, добави официалният представител на руското външно министерство.

„Затова не бива да се предполага, че Западът е решил да промени циничното си отношение към Украйна и е започнал да я възприема като равноправен субект.

Русия, за разлика от своите западни партньори, винаги е апелирала към Украйна като към братски народ и съсед, с който я свързва общ исторически път, предлагащ всички възможности за пълноценно, равноправно партньорство“, посочи Захарова.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!