Захарова за изявлението на Бербок: Тревожа се за нея! Нещо ѝ куца логиката и паметта!

от Лазар Лазаров

Изявлението на германския външен министър Аналена Бербок, че руският президент Владимир Путин отказва да участва в преговорите за разрешаване на конфликта в Украйна, ни кара да се тревожим за нейното състояние. Това заяви официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от ТАСС.

В интервю за  германската обществена телевизия ZDF Бербок заяви, че половината свят работи за отстояване на мира всеки ден, „но за това е необходим и руският президент, който, за съжаление, изобщо не е готов за разговори“.

„Вече започвам да се тревожа за състоянието на Бербок. Или има нещо с паметта ѝ, или с логиката ѝ, или… Нека напомним на германския министър това, което вече знае целият свят, а не само неговата „половина“, пише руският диплома във връзка с думите на Бербок в канала си в Telegram.

Захарова подчерта, че ЕС, САЩ и Великобритания „буквално ежедневно“ вземат решения за увеличаване на оръжейните доставки за зоната на конфликта. „Ако това съвсем сериозно имат предвид под“ отстояване на мира“, то тогава тезите в германското външно министерство са написани от изкуствен интелект, който не е бил зареден с нищо друго освен с прессъобщения от сайта на Държавния департамент“, продължи тя.

Тя припомни, че Русия се е съгласила на преговори веднага, „щом Киев я е помолил за това през пролетта на 2022 г.“. „Вярно, тогава тогавашният британски премиер Борис Джонсън пристигна в дома на [украинския президент Володимир] Зеленски и убеди представителите на киевския режим да ги прекъснат“, отбеляза Захарова.

„Под натиска на САЩ през септември 2022 г. Зеленски подписва указ, с който забранява всякакви преговори с Москва. Така че за какво е тази Аналена?“ – заключава дипломатът.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

 

 

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!