Захарова успя да коментира и папата и Кулеба

Мария Захарова

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова оцени думите на папа Франциск, че губещата страна в конфликта в Украйна трябва да се съгласи на преговори, предаде ТАСС. Според нея призивът на главата на Римокатолическата църква е насочен към Запада. „Аз го виждам така: папата иска от Запада да се откаже от амбициите си и да признае грешката си“, каза Захарова, отбелязвайки, че Русия никога не е блокирала преговорите с Украйна.

По-рано външният министър на Украйна Дмитро Кулеба коментира също призива на папата към Киев да вдигне бялото знаме и да започне преговори:

„Нашето знаме е синьо-жълто. Това е флагът, за който живеем, умираме и тържествуваме. Никога няма да развеем други флагове“.

„Най-силен е този, който в борбата между доброто и злото застава на страната на доброто, вместо да се опитва да ги поставя на една и съща основа и да го нарича „преговори“. Междувременно, когато става въпрос за бял флаг, ние знаем стратегията на Ватикана от първата половина на 20-и век. Призовавам да избягваме да повтаряме грешките на миналото и да подкрепяме Украйна и нейните хора, който просто се борят за живота си“, добави той, визирайки позицията на Римокатолическата църква спрямо нацистка Германия.

„Лъже както диша. Те не са се присъединили към ЕС, но вече са поставили знамето си навсякъде“, написа Захарова по повод думите на Кулеба.

КритичноБГ припомня, че папата каза, че губещата страна в конфликта в Украйна трябва да намери смелост и да се съгласи да преговаря. „Когато видите, че сте победени и нещата не вървят добре, трябва да намерите смелостта да преговаряте“, каза Франциск, без да уточнява коя страна смята за губеща.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!