Захарова: Срещата на върха за мир в Швейцария е поредната измама, измислена от САЩ

Предстоящата мирна среща на върха през юни в Швейцария е поредната скалъпена измама на Съединените щати. Това изявление направи официалният говорител на руското външно министерство Мария Захарова.

„Що се отнася до „срещата на върха за мир“ в Швейцария, това е поредната измама, измислена от Държавния департамент на САЩ. И всеки разбира това. Как може да се проведе „мирна конференция“ от тези, които едновременно с уж пацифистките инициативи доставят оръжия в зоната на конфликта?“ — написа тя в канала си в Telegram.

Захарова припомни и думите на ръководителя на външнополитическия отдел на Европейския съюз Жозеп Борел, че ако доставките за Украйна бъдат спрени, въоръженият конфликт ще приключи след две седмици.

„Това е истинската „формула за мир“, подчерта тя.

По-рано през деня високопоставен служител на ЕС каза, че Европейският съюз (ЕС) се надява да постави рамката за бъдещи преговори за разрешаване на украинския конфликт на мирната среща на върха през юни в Швейцария .

Също на 23 май Bloomberg съобщи, че американският президент Джо Байдън най-вероятно няма да участва в конференцията за Украйна, която ще се проведе на 15-16 юни в Швейцария, тъй като е планирал предизборни събития.

Експерт от Финансовия университет към правителството на Руската федерация Денис Денисов каза на Известия на следващия ден, че желанието на Байдън да пропусне конференцията в Швейцария още веднъж потвърждава безсмислието на това събитие .

Междувременно украинският президент Владимир Зеленски, както беше съобщено на 23 май, намали своята „формула за мир“ до три точки от десет, оставяйки изискването за радиационна и ядрена безопасност, продоволствена сигурност и освобождаване на затворници и депортирани.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!