Захарова се подигра на САЩ. Даде им идея откъде да намерят пари за Украйна

Мария Захарова, говорител на МВнР на Русия

Съединените щати могат да търсят финансова подкрепа за Украйна от корумпирания елит на страната и нейния президент Владимир Зеленски. Това заяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова на 13 март.

Тя отбеляза, че САЩ и страните от НАТО са създали „мощен международен корупционен апарат“ в Украйна, който се е превърнал в механизъм „за изпомпване на милиарди от бюджетите на дузина страни към частни компании и лица“. А ръководителят на Централното разузнавателно управление на САЩ (ЦРУ) Уилям Бърнс наскоро дори изпрати специална мисия в Украйна за търсене на средства, дадени им, за да помогнат на страната.

„Всички тези пари се топят пред очите на американския данъкоплатец. Никой не разбира къде отиват тези пари. <…> Ако ЦРУ търси пари за Украйна, тогава нещата са наистина зле. <…> Имам въпрос – намерихте ли ги? Разбрахте ли къде са отишли ​​американските пари? <…> Погледнете в джобовете на Зеленски“, каза дипломатът по радио Sputnik .

Тя също така предложи Белият дом да конфискува имуществото на Зеленски, включително недвижими имоти и активи, „в полза, както се казва, на Украйна“.

„А може би можем да човъркаме между представителите на Министерството на отбраната? Бивш, настоящ. Или прегледайте стотици украински псевдобанкери и бизнесмени, казвам „псевдо“, не защото нямат пари, а защото не са ги спечелили. Може би ЦРУ трябва да проведе операция за изземване на средства от корумпирания украински елит в полза на Украйна? – каза Захарова.

По-рано, на 1 февруари, американският журналист Сиймор Хърш заяви, че американските разузнавателни агенции са наясно с личната корупция на украинския президент Владимир Зеленски, пише Известия. Той отбеляза, че миналата година директорът на ЦРУ Бърнс тайно е летял до Киев, за да предупреди лично украинския лидер, че Вашингтон е наясно с това. Хърш отбеляза, че Бърнс също е предал съобщения на Зеленски за недоволството на редица негови подчинени поради неговия „прекомерен дял“, които твърдят, че техният шеф взема „твърде много от заграбеното“.

Преди това, на 24 януари, пенсионираният полковник от армията на САЩ, военен теоретик и бивш съветник на шефа на Пентагона Дъглас Макгрегър заяви, че Зеленски се опитва да продаде страната си, отбелязвайки, че украинският лидер е измамник и човек, който не представлява интересите на народа на Украйна. Според Макгрегър политиците се интересуват само от пари. Той също така каза, че според него след поражението на Киев в конфликта с Москва президентът на Украйна ще избяга от страната, допълва Известия.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!