Захарова сдъвка Шолц

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

С това, че германският канцлер Олаф Шолц е изгледал интервюто на руския президент Владимир Путин с американския журналист Тъкър Карлсън не се е подчинил на заповедта на САЩ.

Това заяви пред kp.ru официалният говорител на руското външно министерство Мария Захарова в отговор на въпрос на изданието: как ще коментира реакциите на канцлера Шолц и британския премиер Риши Сунак, след като изгледали двучасовото интервю на Путин с Тъкър Карлсън.

„Шолц не се подчини на заповедта на САЩ да не гледа интервюто. Ако по-често нарушава инструкциите на Белия дом, може да изведе Германия от кризата“, цитира изданието дипломата.

Освен това Захарова нарече британските премиери от последните години „хора без воля“.

На 11 февруари, КритичноБГ публикува материал, от който става ясно, че германският канцлер се е сдобил с изключително унизителен прякор при последното си посещение в САЩ. Той му е бил лепнат от американците. Новината може да прочетете ТУК

Интервюто на Путин с Карлсън беше публикувано в нощта на 9 февруари.

Значителна част от двучасовия разговор беше посветен на украинския конфликт и отношенията на Русия със САЩ, НАТО и Запада като цяло. Самият журналист по-рано каза, че през 2023 г. вече се е опитал да направи интервю с руския лидер, но е получил забрана от властите на САЩ.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!