Захарова за сринатия 10 етажен вход в Русия от ВСУ: Подпис на престъпната група на Зеленски!

Мария Захарова

Терористичният акт в Белгород стана нова кървава брънка във веригата от престъпления на киевския режим. Това съобщи официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова пред „Известия“ в неделя, 12 май.

„Целенасоченият обстрел на цивилни, гражданска инфраструктура, жилищни сгради, болници, училища, социални обекти се превърна в подпис на престъпната група на [украинския президент Владимир] Зеленски, която е подкрепяна от западни спонсори“, подчерта тя.

На 12 май украинските въоръжени сили започнаха масирана атака срещу Белгород и Белгородска област. В резултат на пряко попадение на снаряд се срути целият вход от десетия до първия етаж на жилищен блок. След това, по време на отстраняването на руините, се случи второ срутване: покривът на високата сграда пропадна, като рани част от спасителите.

Според и.д Министърът на здравеопазването на Русия Михаил Мурашко, най-малко 17 души са ранени, информацията за загиналите се изяснява. 12 души, включително две деца, бяха спасени от развалините.

По-късно губернаторът Вячеслав Гладков уточни, че броят на жертвите е нараснал до 19.

Според Telegram канал 112, от мястото на развалините се чуват писъци на оцелели, спасителите се опитват да стигнат до хората.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!