Захарова с идея за бойкот на Франция. Невинно я сподели с руснаците

Мария Захарова

Русия може да обяви бойкот на стоки от Франция след изявления на парижките власти, че спортисти от Руската федерация няма да бъдат добре дошли на Олимпиадата. Това написа на 31 март в канала си в  Telegram официалният говорител на Министерството на външните работи Мария Захарова.

Повод за реакцията ѝ очевидно е изказване на кметицата на Париж Ан Идалго, която заявяви на 28 март в Киев: „Искам да кажа на руските и беларуските спортисти, че няма да бъдат добре дошли в Париж за Олимпиадата.“

„Как мислите, може би трябва да вземем някои френски продукти, които сега са широко представени в Русия, и да кажем, „не сте добре дошли?“ – предложи Захарова.

Според нея руските граждани може да вземат подобно решение и да започнат да етикетират френските стоки с  надписи „не сме добре дошли в Москва“. В същото време Русия можела да намери с какво да замени продуктите от Франция.

Дипломатът добави, че в случай на бойкот от страна на Руската федерация след фермерите френските бизнесмени ще отидат да щурмуват кметството на Париж.

Ето и целия пост на Захарова:

Как мислите, може би трябва да вземем някои френски продукти, които сега са широко представени в Русия, и да кажем, че „не сте добре дошли“?
Засега френските стоки не са обозначени със стикери „не сме добре дошли в Москва“, но знам, че наши активисти няма да бъдат спрени, ако вземат такова решение.

Още едно такова изявление и представителите на френския бизнес ще тръгнат да щурмуват кметството в Париж, следвайки фермерите.
Разполагаме с огромен набор от заместители на редица френски продукти.

Уважаеми читатели на КритичноБГ, призоваваме Ви да помогнете с дарение за сайта, за да можем да продължим неговата кауза.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

 

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!