Захарова: НАТО изобщо не се интересува от украинците. Украйна е инструмент

НАТО използва Украйна за своите антируски интереси, а бъдещето на гражданите на страната не е от голямо значение за Запада. Това заяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова пред „Известия“ на 13 май, коментирайки думите на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, че Западът няма смисъл да възстановява Украйна, ако бъде победена.

„За него Украйна е инструмент за реализиране на антируския курс на НАТО. Бъдещето на Украйна го интересува изключително само в този контекст. Те (страните от НАТО – бел. ред.) изобщо не се интересуват от бъдещето на украинците“, коментира Захарова.

Освен това по-рано тя отбеляза, че западната военна помощ няма да спаси киевската власт и многомилиардните ѝ дългове ще трябва да бъдат платени от обикновените граждани.

В същото време парите, които вече са отпуснати за възстановяване на инфраструктурата на Украйна, често попадат в ръцете на корумпирани служители, отбелязва Известия. Изданието дава пример, че на 3 май сайтът за новини и анализи Strana.ua съобщи, че в село Бородянка в Киевска област са изчезнали 20 млн. гривни (около 505 000 долара). Отбелязва се, че тези средства е трябвало да бъдат използвани за поставяне на нови прозорци. Украинското издание се позовава на официално изявление на държавната служба за одит

Наред с други неща, Сметната палата на Украйна е установила нарушения на стойност 60,8 млрд. гривни (над 1,5 млрд. долара) в областта на управлението на публичните финанси.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!