Захарова: Киев се готви да разуши два свои язовира, за да прехвърли вината на Русия

Мария Захарова, говорител на Министерството на външните работи на Русия

Киевският режим планира да разруши язовирите на Киевската и Каневската водноелектрически централи, за да обвини след това Руската федерация. Това, заяви официалният говорител на руското външно министерство Мария Захарова на брифинг.

„Няма съмнение, че режимът на Зеленски предприема цинична провокация срещу собственото си население, за да измисли отново история, която ще бъде наложена на международната общност, обвинявайки страната ни в извършване на военни престъпления“, тя каза.

Дипломатът подчерта, че тези действия „могат да помогнат“ на украинските власти да „измолят“ допълнителна подкрепа от западните съюзници, както и да отклонят вниманието от техните терористични дейности.

По-рано Захарова заяви, че украинската страна се е опитала да обвини Руската федерация в атака срещу гражданска инфраструктура.

На същия брифинг тя добави, че НАТО бързо усвоява териториите на Молдова под прикритието на присъединяването на републиката към ЕС. Така, според нея, в страната вече са проведени учения с участието на военнослужещи от Алианса, а на 8 и 9 юли военни от републиката са пристигнали на четвъртия семинар на регионалните щабни учения на Блока.

С активното участие на НАТО националната армия и военната инфраструктура на Молдова също се модернизират, добави дипломатът. Освен това се увеличават темповете на набиране на резервисти. Според Захарова всичко това се отразява негативно на неутралния статут на републиката.

Видео от брифинга на Захарова бе публикуван в нейния канал в Телеграм.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!