Захарова към САЩ: Гледайте здравето на Байдън, а не връзките на Русия. Все по-често се мотае

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова заяви на 18 юни, че Съединените щати трябва да са загрижени за състоянието на американския президент Джо Байдън, а не за задълбочаването на сътрудничеството между Русия и КНДР.

Така тя коментира изявлението на прессекретаря на Белия дом Карин Жан-Пиер за опасенията на Вашингтон относно задълбочаването на сътрудничеството между Русия и КНДР.

Според Жан-Пиер тази тенденция „трябва да предизвика безпокойство у всички, които се интересуват от поддържането на мира и стабилността на Корейския полуостров, запазването на международния режим на неразпространение на ядрени оръжия, спазването на резолюциите на Съвета за сигурност на ООН и подкрепата на народа на Украйна“.

„Ако има нещо, което тревожи всички, това е състоянието на Байдън. Като физическото, като се има предвид, че той води ядрена сила и се лута все по-често. Също така и от финансовото – поради престъпния характер на появата на финансите, свързано с украински корупционни измами“, пише Захарова в канала си в Telegram.

По-рано, на 17 юни, Джон Кърби, координатор по стратегически комуникации в Съвета за национална сигурност (NSC) на Белия дом, заяви, че Белият дом възнамерява да следи отблизо посещението на Путин в КНДР . Той също така отбеляза, че е изненадан от това посещение, но посочи, че американските власти „не са загрижени“.

По-късно пенсионираният подполковник от армията на САЩ Ърл Расмусен прогнозира разширяването на сътрудничеството между КНДР и Руската федерация . Той отбеляза, че именно действията на САЩ тласкат страните към сътрудничество.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!