Захарова към Калас: Вече получавате обратно инструкторите си от Украйна. Разкажете каква е съдбата им!

от Лазар Лазаров
Мария Захарова

Някои страни от НАТО, които изпратиха свои специалисти да обучават украински военни в Украйна, вече получават телата им обратно. Toва написа говорителят на руското външно министерство Мария Захарова в канала си в Telegram, предаде News,.ru

Така тя отговори на думите на естонския премиер Кая Калас, който говори за подобни командировки.

„Някои страни вече получават обратно обучаващите си. Те просто не говорят за това. Надявам се, че смелата Кая ще разкаже подробности„, написа Захарова.

Както съобщи Критично по-рано, в интервю за британския вестник Financial Times естонският министър-председател Кая Калас заяви, че няколко членове на Северноатлантическия алианс вече обучават войници от украинските въоръжени сили на територията на страната. По думите й всяка страна поема рисковете, свързани с изпращането на персонал. Според нея обаче подобни стъпки не могат да се считат за ескалация.

На 16 май вестник „Politico“ съобщи, цитирайки високопоставен служител на една от страните от НАТО, че Северноатлантическият алианс все още не планира да изпраща войски в Украйна, но в бъдеще представители на НАТО може да пристигнат в републиката, за да обучат нейните въоръжени сили. 

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!