Захарова: Байдън се нуждае от кръвопролитие в Европа, за да запази властта си и да спаси икономиката си от крах

от Лазар Лазаров
Мария Захарова

Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън се нуждае от „още повече кръвопролитие“ на европейския континент, за да запази властта си от крах. Това заяви официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова в канала си в Telegram, предаде ТАСС.

„А страните от Европейския съюз разбират ли, че Вашингтон ги въвлича в пряк сблъсък с Русия под флага на НАТО?, написа тя в коментар относно изявлението на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, че доставката на оръжия за Киев ще стане задължителна за страните членки на Алианса.

„Истеричното нагнетяване на западната общественост с тезата за предполагаемата „неминуема агресия на Русия срещу страните от Запада“ означава само едно – администрацията на Байдън се нуждае от още повече кръвопролитие на европейския континент, за да запази както собствената си власт, така и американската икономика от крах“, отбеляза дипломатът.

По-рано Столтенберг заяви, че доставките на оръжие за Киев ще станат задължителни за страните от НАТО, те ще се координират от командни структури под ръководството на генерал Кристофър Каволи.

Същевременно генералният секретар на НАТО подчерта на съвместна пресконференция с унгарския премиер Виктор Орбан, че Будапеща няма да участва или да се противопоставя на инициативите на НАТО за подкрепа на Украйна, които трябва да бъдат договорени на срещата на върха на Алианса във Вашингтон

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!