Захарова: Думите на Подоляк за Крим са 100-процентов нацизъм!

от Лазар Лазаров
Захарова

Думите на съветника в кабинета на украинския президент Владимир Зеленски, Михайло Подоляк, за Крим като военна цел за украинската армия са „100-процентовo кoпие на германско-нацистката концепция за чистка“. Това заяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова на 25 юни, предаде Известия.

„Стопроцентово копие на германо-нацистката концепция за прочистване на Крим по време на Втората световна война. Днес те са добавили американски оръжия и методологията на съвременния международен тероризъм, но пълнежът си остава същият – нацизъм“, написа тя в канала си в Telegram.

Ден по-рано Подоляк нарече Крим голям военен лагер и заяви, че на полуострова

„не може да има плажове и туристически зони“ и други „признаци на мирен живот“.

Михайло Подоляк, съветник на украинския президент

В отговор депутатът от Думата Олексий Чепа нарече думите на украинския политик шантаж и обеща да подведе под отговорност виновните за ударите по Севастопол.

Депутатът от Държавната дума от Кримския регион Михаил Шеремет на свой ред заяви, че полуостров Крим е добре защитен от прояви на украинска агресия и няма смисъл Русия да се плаши с нападения срещу републиката.

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) атакуваха Севастопол предишния ден, 23 юни. Четирима души са убити, а 151 са ранени. Атаката е извършена с американски ракети ATACMS. Следственият комитет (СК) на Русия образува наказателно дело по чл. 205 от Наказателния кодекс на Руската федерация („Терористичен акт“).

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!