Задържаха руския зам.-министър на отбраната за подкуп. Защитата му обжалва

от Лазар Лазаров

Арестът на руския заместник-министър на отбраната Тимур Иванов ще бъде обжалван. Това съобщиха от защитата пред „Известия“.

Защитниците заявиха, че по делото на обвиняемия не е имало факт на предаване на подкуп. Подчертава се, че предполагаемата сума от 1 милион рубли по никакъв начин не е свързана със случая на кражба, за който се съобщава в медиите.

Също така един от адвокатите заяви, че заместник-началникът на руското министерство на отбраната не признава вина за подкуп.

За задържането на Иванов стана известно на 23 април вечерта. В същото време Следственият комитет на Руската федерация докладва за следствени действия срещу заместник-министъра.

Източник на „Известия“, близък до правоприлагащите органи, уточни, че операцията по задържането е подготвяна от служители на ФСБ и Следствения комитет „в продължение на повече от един ден и дори повече от един месец“. 

Иванов е арестуван до 23 юни. Според разследването той се е договорил с трети лица за извършване на престъпление в организирана група – получаване на подкуп в особено големи размери под формата на имотни услуги в полза на Министерството на отбраната.

Арестуван е и Сергей Бородин, който е бил в приятелски отношения с Иванов, който според Известия е ръководил строителството на вилата на заместник-министъра в Тверска област.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!