Al Jazeera: Йордания заявява, че разселването на палестинци тласка региона към бездната на по-широк конфликт

Йордания заявява, че разселването на палестинци тласка региона към „бездната“ на по-широк конфликт, пише Al Jazeera.
Министърът на външните работи на Йордания Айман Сафади заяви, че всеки ход на Израел за налагане на ново разселване на палестинци ще тласне региона към „бездната“ на по-широк конфликт.

Ето и пълното му изявление:

„Бушуващата израелска война срещу ивицата Газа представлява колективно наказание за повече от два милиона палестинци и тласка целия регион към пропаст.

Неуспехът на международната общност да спре войната е провал в защитата на невинните цивилни граждани, които не могат да намерят подслон или храна. Мълчанието по отношение на войната и разрушенията, на които е изложен народът на Газа, е мълчание по отношение на агресия, която лишава жителите на Газа от човечност и право на защита.

Международната общност трябва да се справи с войната в ивицата Газа по един критерий. Палестинските цивилни граждани са не по-малко хора от израелските цивилни граждани, а войната, която Израел обяви с цел да елиминира Хамас, убива и разселва невинни палестинци. Ние отхвърляме изселването на палестинците от тяхната родина и предупреждаваме, че опитът на Израел да наложи това ще тласне целия регион към пропаст.“

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!