Wall Street Journal: Състоянието на Байдън се влошава!

от Лазар Лазаров

Състоянието на президента на САЩ Джо Байдън при закрити врата показва признаци на влошаване, като държавният глава понякога се държи енергично, а понякога прави неразбираеми изявления. Това съобщи американският вестник Wall Street Journal след допитване до 45 политици, предаде Lenta.ru.

Отбелязва се, че състоянието на Байдън се е влошило през последната година. Според събеседниците на изданието един ден американският лидер може да бъде енергичен и да участва в обсъждането, а в друг – да „мърмори“ и да се опира на записки.

Даден е пример за случай, който се е случил през януари 2024 г. Докато обсъжда с лидерите на Конгреса продължаването на финансирането на Украйна, Байдън говори толкова тихо, че някои депутати не успяват да чуят думите му. Освен това президентът прави дълги паузи между думите и затваря очи за дълги периоди от време.

По-рано лекарят и терапевт на Белия дом Кевин О’Конър заключи, че Джо Байдън е в състояние да изпълнява задълженията на президент на САЩ изцяло и без изключение. Той уточни, че не смята за необходимо да се притеснява за здравето на държавния глава.

Критично припомня, че по-рано републиканският сенатор Джеймс Дейвид Ванс заяви, че  Съединените щати вървят към ядрен конфликт поради факта, че президентът на страната Джо Байдън реши да одобри удари на украинските въоръжени сили на руска територия с американско оръжие. „Мисля, че рискът от ядрена война сега е по-голям, отколкото когато и да било през живота ми.  Байдън ходи насън към Трета световна война“, пише Ванс.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!