Вярват ли изобщо германците в победата на Украйна, или това е само в главите на правителството им? ДАННИ

от Лазар Лазаров

Само един на всеки десет души в Германия очаква Украйна да спечели войната срещу Русия. Това установи анкетата „Politbarometer“,  проведена от немския телевизионен канал ZDF.

Резултатите от проучването сочат, че 82% от германците са скептични, че Украйна може да спечели войната с помощта на западната оръжейна подкрепа. За сравнение, от ZDF уточняват, че през август миналата година делът на тези, които са заявили, че Украйна няма да спечели войната е бил 70 на сто.

Според данните едва 8% от анкетираните не са сигурни, какъв ще бъде развоят на събитията в Украйна, a eдва 10 на сто отговарят, че Киев излезе победител от конфликта. 

Според данните от анкетата сред германците се засилва  страхът от военен конфликт в Европа с участието на Бундесвера. През ноември 39% изразяват загриженост за това, докато броят на хората с опасения от присъединяването на Германия във военен конфликт сега е скочил до 53%. 

70% от анкетираните подкрепят по-доброто финансиране на Бундесвера, дори ако това означава икономии в други области. Само 23% са против повече средства за Бундесвера.  Според проучването на ZDF това може да се обясни и с факта, че само 13% от германците смятат, че Бундесверът е добре позициониран като част от НАТО в случай на отбранителна ситуация.

Увеличава се броят на респондентите, които настояват за повече военна помощ за Украйна: след 33% през февруари, сега 42% от анкетираните са за по-голяма подкрепа. За 31 процента тя трябва да остане на сегашното ниво. Само 22%  искат Западът да предоставя по-малка военна подкрепа на Украйна в бъдеще.

Проучването установява още , че 55 на сто от анкетираните подкрепят присъединяването на Киев към НАТО след края на войната,

Уважаеми читатели на КритичноБГ, призоваваме Ви да помогнете с дарение за сайта, за да можем да продължим неговата кауза

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

 

 

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!