Вучич: Става все по-лошо и по-лошо с конфликта в Украйна. Може да се случи по-голяма трагедия от Втората световна война

Вучич

Сръбският президент Александър Вучич заяви на 24 май, че конфликтът в Украйна може да се превърне в глобален проблем, ако не бъде спрян навреме.

„Според моите оценки всичко ще става все по-лошо и по-лошо и може да се случи да имаме по-голяма трагедия от Втората световна война. Страхувам се, че се доближаваме до голям световен конфликт и малко хора искат да го спрат“, цитира думите му Blic.

Сръбският държавен глава отбеляза, че за да се предотврати това, всеки трябва да спре да прехвърля вината върху другия и да започне мирни преговори.

Междувременно на 25 май първият заместник-постоянен представител на Руската федерация в ООН Дмитрий Полянски обяви невъзможността за преговори между Русия и Украйна на този етап. Той пояснява, че преговорите са все още много далеч, най-малкото защото мирните преговори с Русия бяха забранени в Украйна на законодателно ниво през 2022 г.

На 24 май руският президент Владимир Путин заяви, че Руската федерация никога не е отказвала преговори с Украйна. Както отбеляза Путин, Руската федерация винаги е била за диалог и не е забранявала на никого да го води.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!