Вучич се обяви за ново голямо движение за благоденствие на сърбите

от Лазар Лазаров

В навечерието на националния празник на Сърбия, президентът на страната Александър Вучич заяви, че е дошло времето да бъде създадено „голямо Движение за народа и държавата“, чието сформиране той обяви няколко пъти миналата година. Това съобщи сръбската новинарска агенция Бета.

„Време е за основаване на голямо Движение за народа и държавата, което ще има силата да ускори икономическия растеж на Сърбия и да защити нашите национални и държавни интереси“, е написал  в социалната мрежа Инстаграм сръбският лидер, като текстът е изобразен върху снимка на сръбския трибагреник.

Сръбският президент обяви създаването на такова движение няколко пъти през 2023 г., но то бе отлагано, въпреки че Вучич подаде оставка от председателския пост на управляващата Сръбска прогресивна партия през май миналата година.

Както по-рано бе обяснил Вучич, движението би трябвало да обединява няколко партии, включително Сръбската прогресивна партия, Социалистическата партия на Сърбия, както и движения, асоциации и известни личности.

Първоначално идеята е била движението да бъде основано на Видовден миналата година (28 юни). Новото съобщение на Вучич идва в навечерието на Сретение Господне –15 февруари (по Юлиански календар), когато Сърбия чества националния си празник Деня на държавността, отбелязва Бета.

Източник: БТА

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!