Вучич обяви: Западът тотално се милитаризира. И каза, защо

Вучич

Западът извършва тотална милитаризация, защото не може да победи Русия, каза сръбският президент Александър Вучич на 9 март по време на посещение във Военнотехническия институт в Белград.

„Всички смятаха, че (руският президент Владимир) Путин ще бъде лесно да бъде победен, но сега те вървят към пълна милитаризация, защото той не е лесен за победа“, цитира вестник „Вечерье новости“ думите на сръбския лидер.

На този ден президентът на Сърбия посети Военнотехническия институт в белградския квартал Зарков, където се срещна с изследователския екип на институцията и представители на отбранителната индустрия на републиката.

На 31 януари Financial Times, цитирайки белгийския министър на финансите Винсент ван Петегхем, съобщи, че Европейският съюз е изместил приоритета на разходите си от околната среда към отбраната.

Според белгийския политик новият акцент в разходите за европейско обединение е върху “ стратегическата автономия, конкурентоспособността и отбраната „.

В същия ден първият заместник-председател на комисията по международни отношения на Държавната дума на Русия Алексей Чепа каза пред Известия, че Европейският съюз е поел курс към милитаризиране на икономиката във връзка с кризата в страните от асоциацията. В сегашните условия ЕС вижда само този път на развитие за себе си, подчерта той.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!