ВСУ локализират руските части в Курск по публикувани снимки и видео в Телеграм

Украинските въоръжени сили (ВСУ) нанасят удари по руските части на територията на Курска област, като се ориентират по снимки и видеоматериали, публикувани от военни кореспонденти и журналисти. За това свидетелстват и съответните публикации в украинските канали на Telegram, в които се твърди, че именно тези материали помагат на украинските въоръжени сили да коригират ударите си.

Руският журналист Владислав Уголни пръв обръща внимание на този проблем, а по-късно, след публикуването на кадри от прехвърлянето на руска техника в местните медии, подобни твърдения се появяват и в украински източници.

„Нашите най-добри регулировчици са журналистите от телевизионния канал „Звезда“.

Тези думи показват, че ВСУ са използвали публикуваните кадри, за да определи посоките на движение на руската военна техника.

КритичноБГ обръща внимание, че още вчера Pronews писа, че проблем за руснаците е, че битката се води в населени места, а движенията на армията им към Курск се снима от граждани, които качват в реално време в социалните мрежи кадрите. Същите обаче се следят от украинците и Запада и понякога директно насочват към военните руски части ракети.

Припомняме още, че наскоро руският президент подписа закон, с който забранява на всички войници на фронта и на тези на морските съдове да носят мобилни телефони и камери. Целта е да се спре споделянето на кадри и публикуване на местоположение на войсковите части. Според различни информационни масиви именно по разкрито местоположение от мобилните телефони, Западът и службите му локализират и корабите на Русия.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!