ВСУ изпратиха дронове по руски курорт за първи път от началото на войната

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) атакуваха курорта Геленджик за първи път от началото на руската специална военна операция (СВО). Губернаторът на Краснодарския край Вениамин Кондратиев заяви, че по предварителна информация в резултат на инцидента няма жертви.

Кондратиев написа в своя канал в Telegram, че в нощта срещу понеделник, 27 май, Киев се е опитал да нанесе удари по граждански обекти в курортния град. Всички безпилотни летателни апарати са били прихванати от средствата за противовъздушна отбрана (ПВО).

„В село Криница отломките на един от дроновете повредили недовършена сграда. В землището на с. Джанхот един дрон падна върху дървета, пожарът беше потушен“, пише Вениамин Кондратиев, губернатор на Краснодарския край
По предварителна информация няма пострадали. Оперативните служби работят на мястото на падането на дрона, заключи той.

Украйна е изстреляла 12 безпилотни летателни апарата по руска територия през нощта
По данни на руското министерство на отбраната през нощта Украйна е изстреляла 12 безпилотни летателни апарата към четири руски региона. Силите за противовъздушна отбрана са унищожили един дрон над територията на Брянска област, друг над Белгородска област, четири дрона над Краснодарския край и шест над територията на Орловска област.

Освен това още три руски региона – Воронежката, Курската и Липецката област – обявиха опасност от нападения с дронове.

Източник: Лента.ру

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!