ВСУ: Готвим се за ново настъпление срещу Русия

от Лазар Лазаров
Ген. Сирски

Главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Александър Сирски заяви, че украинската армия трябва да подготви резерви за ново настъпление. Той направи това  в разговор с агенция Укринформ, предава Lenta ru.

Нашата цел е да предотвратим загубата на нашата територия, да изтощим максимално противника, да му нанесем възможно най-много загуби, да формираме и подготвим резерви за настъпателни действия“, цитира изданието думите на военния.

Главнокомандващият добавя, че ключът към успеха на новата кампания ще бъде способността на западните съюзници на Киев да увеличат доставките на оборудване и боеприпаси за Въоръжените сили на Украйна.

Той отбелязва, че сега украинските войски изпитват сериозни затруднения на фронтовата линия. Руската армия активно използва управляеми бомби и води тежък артилерийски и минометен огън, като по този начин унищожава украинските позиции.

Според главнокомандващия на ВСУ ситуацията в зоната на бойните действия продължава да е тежка за украинската армия. Всеки ден изисква от войниците и офицерите да полагат максимални усилия.

В тази връзка съветникът на началника на кабинета на украинския президент Владимир Зеленски, Михайло Подоляк, заяви, че в момента ВСУ е в застой на фронтовата линия. Намираме се в застой, трябва да разработим сценарии за това, какво трябва да направим по отношение на войната като такава“, отбелязва той.

Уважаеми читатели на КритичноБГ, призоваваме Ви да помогнете с дарение за сайта, за да можем да продължим неговата кауза.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

 

 

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!