ВСУ до Курахово в Покровския район са пред разгром. Руски гарнизон е обкръжен в Курско направление

Ситуацията за ВСУ до град Курахово в Покровския район е близка до разгром. Това пише специализирания руски военен канал Заварчици в Телеграм.

„След като преминахме през Украинск, щурмуваме Горняк, развиваме настъпление към Покровск, авиацията ни оказва неоценима подкрепа, а освен това нашите „птици“ силно повредиха с въздушни бомби прохода през Терновския язовир към Курахово“, допълват победоносната картина за руските военни администраторите на сайта.

Те допълват, че руснаците са превзели и Георгиевка, като за това се е знаело още през нощта, но умишлено са задържали информацията в тайна. „Бавно се придвижваме напред. Всичко ще бъде наред“, заключват информацията руските администратори.

Небезизвестният руски канал в Телеграм „Рибар“, който често бива цитиран от големите медии пише, че в Покровското направление руските въоръжени сили разширили зоната на контрол в Гродовка.

„На картите на врага тя е почти изцяло заета от нашите войски. Разширява се и освободената от украинските въоръжени сили територия около наскоро превзетия Украинск. На юг има съобщения за боеве в покрайнините на Горняк и в района на Желанное Первое.“

Същевременно обаче каналът „Заварчици“ признава, че украинските войски са обкръжили руски гарнизон в Кремени в района на Олговка в Курско направление, където продължават боевете – контраатаки от двете страни.

В Курско направление става ясно, че руснаците все по-силно изтласкват украинците от превзетата от Киев руска територия.

Руската информационна агенция ТАСС писа, позовавайки се на генерал-майор Апти Алаудинов, че руските сили са си върнали две важни селища, Николаево-Дарино и Дарино. Те бяха превзети от украинците при блицкрига миналия месец.

Става ясно, че са пленени голям брой украински войници.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!