Хейли: Всички кандидати за президент на САЩ да минат тест за умствена адекватност

Ники Хейли

Кандидатът за президент на САЩ Ники Хейли заяви, че е необходимо всички претенденти за поста в Белия Дом да бъдат подложени на тест за психическа адекватност: Смятам, че е необходим тест за психическа адекватност.

С това Хейли атакува настоящия президент Джо Байдън. Редица американски медии го обвиняват, че е сенилен, заради напредналата си възраст. Скорошно проучване показа, че знамително по-голямата част от американците смятат, че той не е в състояние и не е годен за втори президентски мандат. Едва 36% от гражданите на САЩ смятат, че политикът е „годен психически“, за да бъде преизбран. 73% от анкетираните определят възрастта на политика като твърде голяма за президентския пост, гласи то. 

Ники Хейли обавя: „И не ме интересува дали трябва да бъде приет от всички над 50-годишна възраст, не ме интересува дали засяга целия Конгрес.“

Кандидатът за президентския пост на републиканците обяснява и какъв тест трябва да бъде минат от претендентите за държавен глава на САЩ.

„Това са прости тестове. Трябва да назовете родното си място, четири думи с еднаква буква, да преброите внуците си. Прости въпроси, на които всеки би трябвало да може да отговори.“

Именно с изброяването на броя на внуците, Хейли намеква вече, че говори именно за настоящия президент на САЩ, който доскоро обясняваше, че има 6 внука, при положение, че са 7.

„Тестът ще трябва да бъде положен, независимо, дали кандидатът сега кандидатства за длъжността, независимо дали е действащ или нов президент“, категорична е тя. 

„Изисква се и медицинско удостоверение за умствена способност и адекватност. Мисля, че се нуждаем от това. Не мога да гледам Даян Файнщайн /конгресмен на 90 години/, а нейният помощник да й казва как да гласува. Не можете да прекарвате цялото си време в притеснения за Мич Макконъл /изключително възрастният сенатор се вцепени преди дни на пресконференция и притесни журналистите/, който се мотае на подиума. Недопустимо е Джо Байдън да забравя къде се намира. Враговете ни виждат всичко това. И всеки подобен инцидент прави Америка по-малко сигурна. Защото враговете ни смятат, че сме изгубили контрол. Това трябва да спре“, заключва Ники Хейли.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!