„Все по-мрачно“. Bloomberg повдига завесата в Киев

от Лазар Лазаров

Настроението в Киев се е влошило значително на фона на неуспехите на бойното поле и трудностите при одобряването на новата финансова помощ от западните страни. Това пише американската информационна агенция Bloomberg, цитирана от ТАСС.

Според изданието украинският президент Владимир Зеленски е бил принуден да смени военното ръководство поради спорове относно мобилизацията и бойната стратегия. Както отбелязва агенцията, Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) изчерпват боеприпасите, докато „политическите борби в западните столици“ забавят новата финансова помощ за Киев.

Заради това състояние на нещата и изоставянето на Авдеевка от украинските войски, пише Bloomberg, настроението в Киев е станало „по-мрачно“.

Критично припомня, че според ръководителя на Донецката народна република Денис Пушилин са регистрирани много военни престъпления от страна на украинските въоръжени сили срещу цивилното население на Авдеевка.

Зловещи тайни от Авдеевка! Имало ли е стаи за мъчения?

По-рано The New York Times съобщи, че предаването на Авдеевка може да има пагубни последици за и без това слабия морал на Въоръжените сили на Украйна.

ТАСС припомня, че на 17 февруари руският министър на отбраната Сергей Шойгу докладва на руския президент Владимир Путин за предаването на Авдеевка под пълен контрол на руската армия. Авдеевка се намира западно от Ясиновата, откъдето украинските сили също обстрелваха близките Донецк и Макеевка. ъщо обстрелваха близките Донецк и Макеевка. Според Министерството на отбраната на Русия, войските на групата „Център“ в момента продължават настъпателните действия на територията на Донецката народна република.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!