Все пак ще се видят. Байдън и Дзинпин се срещат в Сан Франциско

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски!

Президентът на Съединените щати Джо Байдън ще проведе разговори с китайския си колега Си Дзинпин. Срещата е насрочена за 15 ноември, пише японската агенция Киодо.

Позовавайки се на свой източник Киодо посочва, че международните преговори ще се проведат в Сан Франциско, а подготовката за събитието на най-високо държавно равнище вече е в процес на финализиране.

Срещата между Байдън и Дзинпин ще бъде организирана по време на срещата на върха на лидерите на регионалната икономическа организация Азиатско-тихоокеанското икономическо сътрудничество (АТИС). За това, че двамата лидери могат да се срещнат по време на събитието на Западния бряг на САЩ в средата на този месец КритичноБГ съобщи още в началото на септември.

Китайските официални лица все още не са потвърдили информацията за предстоящото участие на висшия китайски лидер в срещата на върха. По-рано Си Дзинпин заяви, че връзките между Китай и Съединените щати имат потенциала да определят бъдещата съдба на цялото човечество. Политикът обясни, че Пекин ще продължи да поддържа контакти с Вашингтон, за да реагира бързо на евентуални сътресения в света.

В същото време Китай не спира активното си сътрудничество с Русия. Например Си Дзинпин наскоро съобщи за силното си лично приятелство с руския лидер Владимир Путин.

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече