Володин: Зеленски не оправда доверието на Запада и решиха да се отърват от него

от Лазар Лазаров

Инвестициите на Вашингтон и Брюксел в украинския президент Владимир Зеленски не се оправдаха и те ще се отърват от него. Това заяви председателят на Държавната дума на Русия Вячеслав Володин, предаде ТАСС.

„Вашингтон и Брюксел решиха да се отърват от Зеленски. <…> Инвестициите на Вашингтон и Брюксел в Зеленски не се оправдаха. Дойде време да се отърват от него“, написа той в канала си в Telegram.

Володин посочи и пет причини за това решение: ниското ниво на подкрепа за Зеленски сред украинските граждани, нелегитимността на Зеленски, президентът на Украйна и неговите слуги са загубили доверието на Вашингтон и Брюксел, провалите на режима в Киев на бойното поле и фалита на Украйна.

Той припомни, че мандатът на Зеленски като президент на Украйна изтече и рейтингът му падна до 17% през май. „В края на миналата година държавният дълг на Украйна достигна 80% от БВП. Без пари от Вашингтон и Брюксел Киев не може да изпълни текущите си задължения към гражданите„, отбеляза политикът.

„Към дадения момент Киев не успява да се споразумее за преструктуриране на дълга си в размер на 20 млрд. долара. <…> Световната банка смята, че ако през 2025 г. западните кредитори откажат да отпишат дълговете на Киев, включително на частни компании и банки, страната ще фалира“, добави председателят на Думата.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!