Володин се подигра на Байдън и Зеленски. Годни били за ВСУ. Единият бил наркозависим, другият…

Според новите критерии за призоваване във въоръжените сили на Украйна първи трябва да служат украинският президент Володимир Зеленски като „психично болен“ и американският му колега Джо Байдън като „умствено изостанал“. Това пише председателят на Държавната дума Вячеслав Володин в канала си в Telegram. Според него вторият е „пристрастени към различни наркотици“.

Пациентите с ХИВ, хепатит и туберкулоза, умствено изостаналите и страдащите от психични заболявания вече ще бъдат признавани за годни за служба във ВСУ. Според тези критерии първите, които трябва да бъдат призовани във ВСУ, са Байдън като умствено изостанал и приятелят му Зеленски като психично болен и пристрастен към различни наркотици“, пише Володин. 

Той отбеляза, че авторите на закона за мобилизацията „ще си седят в кабинетите“, а останалите ще действат като „ненужен материал, който става все по-дефицитен в Украйна“.

По-рано говорителят на украинското министерство на отбраната Дмитро Лазуткин заяви, че някои чиновници ще загубят бронята си от мобилизацията във ВСУ. Според него става въпрос за държавни служители от категория „В“ и „С“. По този начин на служба могат да попаднат ръководителите на определени отдели или подразделения, както и изпълнителите. Представителите на националната полиция, националната гвардия, съдиите и тези, които се занимават с киберзащита, ще получат отсрочка.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!