Володин: Лудите на власт са най-големият проблем на днешна Полша!

Полското ръководство играе с картата на външната заплаха преди предстоящите парламентарни избори, за да спаси рейтинга си. Това пише в Телеграм канала си председателят на Държавната дума на Русия Вячеслав Володин.

Володин обясни, че през октомври в Полша ще се проведат парламентарни избори, а проамериканската политика на президента Анджей Дуда се е отразила негативно на рейтинга на управляващата партия „Право и справедливост“.

„Не допринася за популярността си управляващата партия с политиката си спрямо Украйна: избирателите не разбират как е възможно да се подкрепя нацисткият киевски режим, пропагандиращ идеологията на Бандера, който е отговорен за смъртта на хиляди мирни поляци по време на Втората световна война.

За да спаси рейтинга си, полското ръководство разиграва картата на външната заплаха. Въпреки че няма такава, те изтеглиха около 10 хил. полски военни към границите на Беларус“ – пише председателят на Държавната дума.

Володин смята, че премиерът на Полша Дуда и партията му са готови да направят всичко възможно, за да запазят личната си власт. „Това повдига въпроса: мислят ли те за Полша и за последиците от предприетите стъпки за нагнетяване на напрежението по границата с Беларус? От всичко това можем да заключим: лудите на власт са най-големият проблем на днешна Полша„, заключава той.

Като основна причина за засилване на защитата на границите полските власти посочват новия кръг на миграционната криза, който се проточва от есента на 2021 г. Според представители на граничната охрана те отново са регистрирали увеличение на броя на нелегалните мигранти, които се опитват да влязат на полска територия, и са отбелязали агресивните им действия. Според Варшава кризата по границата е провокирана от властите на Беларус и Русия с цел дестабилизиране на ситуацията на източния фланг на НАТО.

Минск и Москва многократно са отхвърляли тези обвинения.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!