Волгин: Няма нищо по-естествено от това властта да си вземе шефче от една от обслужващите телевизии и да го пробута за кмет

Известният журналист и радиоводещ в БНР Петър Волгин коментира в профила си във Фейсбук кандидатурата на ГЕРБ за кмет на София в лицето на довчерашния шеф на новините на БТВ Антон Хекимян. По думите му тя е лишена от всякаква политическа логика, както и тази на Васил Терзиев на ПП.

Ето и целия му коментар:

Антон Хекимян, снимка бТВ

След лишената от всякаква политическа логика кандидатура на Васил Терзиев днес се появи още една такава. Изключително нелогично е да предлагаш за кандидат за кмет на столицата човек, който, първо, понятие си няма как се решават проблемите на София /веднага казвам, че аз също нямам такова понятие, ама все пак не съм кандидат-кмет/ и, второ, до този момент не е заемал каквато и да било позиция по какъвто и да било въпрос.

Ние не знаем Хекимян либерал ли е или консерватор, националинст или глобалист, ляв или десен. Е, как можеш да направиш информиран избор тогава!?

Всъщност доволен съм, че двете управляващи партии издигат такива несъстоятелни кандидатури за кмет на София.

Това увеличава шансовете на опозиционните кандидати. Иска ми се на балотаж да отидат Деян Николов от „Възраждане“ и Ваня Григорова от БСП и коалиция. Доскоро това звучеше като пълна фантасмагория. Но сега съм почти сигурен, че поне единият от двамата опозиционни кандидати ще отиде на втори тур.

P.S. Изключително смешни са ми воплите от типа: „Ауууу, ама какво става с журналистиката!!! Ауууу, ма тя не била независима, какъв ужас!!!“

Подобни вопли показват тотално лицемерие. Всички отлично знаем, че големите телевизии са обслужвали, обслужват и ще обслужват властта. Която и да е тя. Така че няма нищо по-естествено от това властта да си вземе шефче от една от обслужващите телевизии и да го пробута за кмет. Така че хайде да спрем с лицемерните сълзи за „независимата журналистика“.

 

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече