Военнопленник от ВСУ: Дават ни наркотици, да не изпитваме страх в боя. Вече има много наркомани на фронта. ВИДЕО

Държавната информационна агенция на Русия ТАСС публикува видео от разпит на заловен украински военнопленник. Разказът на войника от ВСУ е шокиращ. От думите му става ясно, че на много от военнослужещите украинци се дават наркотици.

Причината за това, по думите на войника, е, че след употребата им, войниците на изпитват страх и се хвърлят смело в боя.

Според него в редиците на ВСУ вече има много наркозависими, след като ръководството на войсковите подразделения им е давало да употребяват дрогата.

Войниците взимали наркотиците, за да се справят със страха и болката, ако са ранени, както и „за кураж“, добавя военнопленникът.

„Под въздействието на тези психотропни вещества човек може да остане буден в продължение на седмица. И аз ги използвах, за да облекча стреса и да не се страхувам. Когато употребявах психотропни вещества, не осъзнавах какво представляват страхът и болката. Дори не спях в продължение на седмици“, разказва плененият украински войник.

От информацията, която изнася мъжът, става ясно, че наркотиците се изпращат в Украйна от Съединените щати. След това от Киев се опитват да вкарат част от дрогата в Русия, вероятно, за да я изтъргува и осребри властта им.

Казаното от пленения украински войник поставя много сериозни въпроси.

Дори да оставим настрана пълната аморалност на действието от страна на киевската власт, раздаването на наркотици на войниците тепърва ще ѝ създава сериозни проблеми.

Тези от тях, които се върнат от фронта вече ще са наркозависими. Ако всички останали държави се борят за справяне с този бич на съвремието, излиза, че Украйна жертва не само живота, но и здравето на своите млади мъже. Явно приказката, че тази война ще се води до последния украинец на фронта ще излезе вярна.

Известният руски военен блогър Юрий Подоляка публикува също видеото в своя канал в Телеграм и коментира:

Друго не може да се очаква от държава, управлявана от наркоман.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!