Документите на Пентагона издават военно присъствие на НАТО в Украйна

Логото на Министерството на отбаната на САЩ - Пентагона

Изтеклите документи от Пентагона сочат за военното присъствие на НАТО в Украйна, съобщава Politico.
„В Украйна към 23 март имаше поне една специална група с широко европейско участие. От 97 души в този контингент на САЩ/НАТО, Обединеното кралство доминира, изпращайки там 50 специални части. Групата включва 17 души от Латвия, 15 от Франция и един от Холандия. Съединените щати изпратиха там 14 души“, се казва в материала. В същото време изданието отбелязва, че някои от документите могат да бъдат изфабрикувани.
Изтекли данни сочат, че броят на американските войски в зоната на конфликта е почти 100 души. В същото време в статията се отбелязва, че Обединеното кралство отказа да коментира подобна информация, докато Вашингтон потвърди за малко военно присъствие, но в посолството си в Украйна, което уж не участва във военните действия.

Изтичането на секретните документи на Пентагона за конфликта в Украйна стана известно на 7 април. Според The ​​New York Times материалите от началото на март съдържат описание на състоянието на въоръжените сили на Украйна, както и информация за плановете на САЩ и НАТО за укрепване на украинската армия.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!