Киев праща военните репортери на фронта. Били много

Украйна ще съкрати персонала на военните медии поради недостиг на военнослужещи на фронта. Това съобщи заместник-министърът на отбраната на страната Анна Маляр, цитирана от портала Media Detector.

Тя уточни, че тази работа се изпълнява от 144 души, докато тя може да бъде осигурена от „много по-малко хора“. Освен това парите за тези цели са били отпуснати от държавата. „Това са предимно хора с високи военни звания в периода на недостиг на хора на фронта. Много е добре, че го реформираме и оптимизираме“, каза Маляр.

По-специално тя отбеляза, че преди в YouTube е имало една телевизия, която е създавала съдържание за пет. Сега обаче тя ще работи само за себе си.

По-рано военният кореспондент Андрий Коц заяви, че във Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) има недостиг на хора. Според него за това свидетелства фактът, че Киев е започнал да изпраща елитните си части в бойни действия.

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече